Zakończenie postępowania kwalifikacyjnego na stanowisko Członka Zarządu ds. Administracji

Rada Nadzorcza ANWIL S.A. podczas posiedzenia w dniu 31 maja 2019 r. zakończyła postępowanie kwalifikacyjne na stanowisko Członka Zarządu ds. Administracji. Decyzją Rady Nadzorczej w skład Zarządu ANWIL S.A. na kolejną kadencję został powołany pan Jarosław Chmielewski, dotychczas piastujący to stanowisko.

Pan Jarosław Chmielewski jest absolwentem Wydziału Prawa i Administracji na Uniwersytecie Mikołaja Kopernika w Toruniu. Ukończył również podyplomowe studium Prawa Europejskiego (UMK w Toruniu), podyplomowe Studia Menedżerskie (WSB Toruń) oraz podyplomowe studia na kierunku Retoryka i komunikacja społeczna (WSKSiM w Toruniu). Tytuł MBA uzyskał w Kolegium Jagiellońskim. Pan Jarosław Chmielewski dysponuje 20-letnim doświadczeniem zawodowym. Od 2007 roku Dyrektor Wojewódzkiego Ośrodka Ruchu Drogowego we Włocławku.

9 kwietnia 2018 r. powołany w skład Zarządu ANWIL S.A. na stanowisko Członka Zarządu ds. Administracji.