Zakończenie postępowania kwalifikacyjnego na stanowisko Członka Zarządu ds. Sprzedaży

Rada Nadzorcza ANWIL S.A. podczas posiedzenia w dniu 31 maja 2019 r. zakończyła postępowanie kwalifikacyjne na stanowisko Członka Zarządu ds. Sprzedaży. Decyzją Rady Nadzorczej w skład Zarządu ANWIL S.A. na kolejną kadencję został powołany pan Adam Jarosz dotychczas piastujący to stanowisko.

Pan Adam Jarosz jest absolwentem Akademii Ekonomicznej w Krakowie (Finanse przedsiębiorstw). Ukończył również podyplomowe studia menedżerskie w Szkole Głównej Handlowej w Warszawie, podyplomowe studia z doradztwa podatkowego oraz z zarządzania audytem wewnętrznym na Uniwersytecie Ekonomicznym w Krakowie. Posiada tytuł doradcy podatkowego.

Karierę zawodową rozpoczynał w organach podatkowych, a następnie przez ponad 9 lat związany był z jedną z grup energetycznych, gdzie pełnił funkcje m.in. zastępcy głównego księgowego, menadżera do spraw podatków oraz zasiadał w Radzie Nadzorczej jednej ze spółek grupy.

Od sierpnia 2017 roku związany z Grupą ORLEN, w której pełnił funkcję Członka Zarządu ORLEN OIL.

1 grudnia 2018 r. powołany do Zarządu ANWIL S.A. na stanowisko Członka Zarządu ds. Sprzedaży.

Rada Nadzorcza ANWIL S.A. powołała Zarząd spółki – w dotychczasowym pięcioosobowym składzie, tj. Prezes Zarządu – pani Agnieszka Żyro, Członek Zarządu ds. Administracji – pan Jarosław Chmielewski, Członek Zarządu ds. Sprzedaży – pan Adam Jarosz, Członek Zarządu ds. Produkcji – pan Jacek Mendelewski oraz Członek Zarządu ds. Zakupów, Inwestycji i Rozwoju – pan Piotr Stróżyk – ze skutkiem powołania z początkiem dnia następującego po dniu odbycia Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia spółki zatwierdzającego sprawozdanie finansowe spółki za rok obrotowy 2018.