Zakończenie postępowania kwalifikacyjnego na stanowisko Prezesa Zarządu ANWIL S.A.

Rada Nadzorcza ANWIL S.A. podczas posiedzenia w dniu 31 maja 2019 r. zakończyła postępowanie kwalifikacyjne na stanowisko Prezesa Zarządu ANWIL S.A. Decyzją Rady Nadzorczej na kolejną kadencję została powołana pani Agnieszka Żyro dotychczas piastująca to stanowisko.

Pani Agnieszka Żyro jest absolwentką Akademii Bydgoskiej (obecnie Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy) na kierunku administracja oraz MBA na Uniwersytecie Ekonomicznym w Poznaniu. Ukończyła również studia podyplomowe na kierunkach: rachunkowość, analiza ekonomiczna i controlling (Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu) oraz zintegrowane systemy informatyczne (Akademia Leona Koźmińskiego w Warszawie), a także Akademię Zarządzania Kapitałem Ludzkim w IBD Business School Sp. z o.o.

Od września 1998 r. do marca 2017 r. związana zawodowo z ENEA Serwis sp. z o.o., konsekwentnie podążała ścieżką awansu, zajmując kolejne stanowiska w obszarze personalnym, aż do stanowiska Wiceprezesa Zarządu ds. Pracowniczych. Od kwietnia 2017 r. Prezes Zarządu ENERGA Logistyka sp. z o.o.

24 marca 2018 r. powołana na stanowisko Prezesa Zarządu ANWIL S.A.