Zakończenie postępowania kwalifikacyjnego na stanowisko Członka Zarządu ds. Zakupów, Inwestycji i Rozwoju ANWIL S.A.

26-10-2018

Rada Nadzorcza ANWIL S.A. podczas posiedzenia w dniu 26 października 2018 r. zakończyła postępowanie kwalifikacyjne na stanowisko Członka Zarządu ds. Zakupów, Inwestycji i Rozwoju. Decyzją Rady Nadzorczej – z początkiem dnia 27 października 2018 r. – w skład Zarządu ANWIL S.A. został powołany pan Piotr Stróżyk.

Pan Piotr Stróżyk jest absolwentem prawa na Uniwersytecie im. Adama Mickiewicza w Poznaniu oraz podyplomowego studium bankowości na Akademii Ekonomicznej w Poznaniu (obecnie Uniwersytet Ekonomiczny). Aktualnie uczestniczy w studiach MBA realizowanych przez Gdańską Fundację Kształcenia Menedżerów we współpracy z Uniwersytetem Gdańskim oraz IAE Aix-en-Provence Graduate School of Management.

Od początku swojej kariery zawodowej (1988 r.) aż do 2011 r. związany z handlem i dystrybucją.

W latach 2011–2018 zatrudniony w Energa Logistyka Sp. z o.o., ostatnio na stanowisku Dyrektora Pionu Sprzedaży. Od kwietnia do 26 października 2018 r. Dyrektor Biura Zakupów ANWIL S.A.

Od 27 października 2018 r. Zarząd Spółki działa w składzie czteroosobowym: Prezes Zarząd – pani Agnieszka Żyro, Członek Zarządu, Dyrektor ds. Produkcji – pan Jarosław Ptaszyński, Członek Zarządu – pana Jarosław Chmielewski oraz Członek Zarządu ds. Zakupów, Inwestycji i Rozwoju – pan Piotr Stróżyk.