Zakończyło się postępowanie kwalifikacyjne na stanowisko Członka Zarządu ANWIL S.A.

27-02-2020

Rada Nadzorcza ANWIL S.A. na posiedzeniu w dniu 27 lutego zakończyła postępowanie kwalifikacyjne na stanowisko Członka Zarządu. Z dniem 2 marca 2020 roku w skład Zarządu ANWIL S.A. został powołany Arkadiusz Gałka.

Arkadiusz Gałka jest absolwentem Wyższej Szkoły Przedsiębiorczości i Administracji w Lublinie na kierunku Zarządzanie i Marketing - specjalność Zarządzanie Przedsiębiorstwem oraz Executive Development Program organizowanego pod patronatem Canadian International Management Institute and Harvard Business School Publishing.

Karierę zawodową rozpoczął w lokalnej sieci hurtowni elektrotechnicznych Elektro-Spark w Lublinie na stanowisku handlowca, a potem kierownika. Następnie pracował w firmie Apator w Toruniu jako regionalny przedstawiciel handlowy na Polskę Wschodnią. Był też dyrektorem marketingu i administracji w spółce Elektromeks w Lublinie. Od 2003 roku kontynuował pracę w branży materiałów elektrotechnicznych dla międzynarodowych koncernów, takich jak General Electric, Hagemeyer i Rexel France, w których zajmował kolejno stanowiska: dyrektora oddziału, dyrektora regionalnego i dyrektora rynku przemysłu.

Od 2 marca 2020 r. Zarząd Spółki będzie działał w pięcioosobowym składzie: Prezes Zarządu – Agnieszka Żyro oraz Członkowie Zarządu: Jacek Mendelewski, Piotr Stróżyk, Jarosław Chmielewski oraz Arkadiusz Gałka.​